fredag 29 februari 2008

Surt sa SäffleTidningen

SäffleTidningen är numera mitt husorgan vid köksbordet. Men nu blev det allt en sur tidning. Säffle HC kvalspelade för avancemang till division 2 mot mitt eget Viking HC. Säffle hade krossat allt i serien och inte tappat en poäng. Men i de avgörande två matcherna mot just Viking fick man först stryk borta med 8-2. Sen spelade man 4-4 hemma och säsongen var därmed förstörd.
STs krönikör gnällde då över att Viking snabbvärvat två matchotränade Nybrospelare inför kvalet. Han tyckte det var orättvist.
Men hallå? för det första hade även Säffle värvat inför avslutningen och för det andra så visste alla att serien skulle avslutas med ett klassiskt slutspel där lagen mötte varandra i ett dubbelmöte. Att vinna serien med 200 poäng var ju i stort sett meningslöst.
Tänk om Elitserielagen som kom högt upp men sedan åkte ur i slutspelet skulle gnälla över det orättvisa i att sämre placerade lag slog ut dem?
Sanningen är denna: Säffle var för mätta och trodde detta skulle bli enkelt. De var som bäst när det gällde som minst. Tyvärr får jag säga för det är ett bra lag. Hoppas de tar nya tag och går upp nästa år. Varken Säffle eller Viking hör hemma i division tre.

Inga kommentarer: