torsdag 19 juni 2008

De unga vågade!

Cecilia Wikström, född 1965
Birgitta Ohlsson, född 1975
Camilla Lindberg, född 1973
Karl Sigfrid, född 1977
Fredrick Federley, född 1978
Annie Johansson, född 1983
samt alla de politiska ungdomsförbunden

Det var de unga som höjde sina röster, utmanade sina partier och stred mot FRA-lagen. De prata så mycket de vill om "konstruktiv dialog internt". Jag kan bara tänka mig vad som sades i de där rummen. Men de stod pall in i det längsta och det ska de beundras för - även om alla utom Ohlsson och Lindberg till slut röstade ja, så har de gjort en heroisk insats. De är inga förrädare. De unga har tagit plats och så oerhört efterlängtat.
det var!
Folkets raseri mot detta kan möjligtvis avspisas för att vara missförstånd och överdrifter. Men sakkunskapen kan inte avfärdas. Säpo, Rikspolisstyrelsen, Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, landets ledarskribenter... samt halva svenska riksdagen. Inte kan väl alla dessa ha fattat fel????

4 kommentarer:

Magnus Persson sa...

Halva riksdagen vet jag inte om vi ska tillskriva allt för mycket kompetens. Sossarna brukar vara mot mycket annat vettigt, och det var dessutom de som från första början skapade idén om FRA-lagen, även om de inte vill kännas vid den längre - politiskt rävspel när det är som värst med andra ord...

Unknown sa...

Camilla Lindberg Vågade

Resten kan du ta bort från listan.

Maria Vosa sa...

Citerat från din egen blogg:
"GILLAR: Människor som vågar satsa på sina idéer. OGILLAR: Hyckleri och dubbelmoral."

Och sen hyllar du Federlay och Johansson...? Som INTE stod för sina ideal, som INTE satsade på sina idéer!!! Som hade massivt stöd från sina egna väljare och ändå valde att nöja sig med en sista-minuten putsning på en vittomspännande spionlag eftersom de var livrädda för att bli av med sina högbetalda jobb.

Tro mig, enda anledningen ill att de "kämpade" så länge var pga det hårda trycket från människorna som kryssat in dom. Hade de kunnat välja skulle de antingen tryckt ja och skuttat därifrån kvickt, eller legat hemma och i fejkad sjukdom och kvittat ut sig.

Om du är ett exempel på journalistisk skärpa så är jag inte det minsta förvånad över att gammelmedia släpat efter så i rapporteringen om detta lagövergrepp.

Men du är nog inte hycklare, bara IQ-befriad.

Erik Strömberg sa...

Jag tycker också att de borde ha löpt linan ut, men jag vägrar ansluta mig till den skränande hord som nu förföljer Fredrick och Annie, men som samtidigt låter de som inget sa, få stå okritiserade.

Att det bara var trycket från deras väljare som gjorde att de kämpade? Knappast. Så många väljare hade varken de eller centerpartiet.
De drev det här på grund av sin övertygelse - men du (maria vosa) tycks varken ha respekt för de folkvalda - eller särskilt stor insikt om hur demokratin fungerar - så att resonera kring det förefaller lönlöst.

Det de ska ha respekt för är att de vågade sätta sig upp emot makten i sina partier. De försökte. Men hur var det med alla de andra?